nk

AIVD: Rusland hielp Feyenoord aan koppositie


Rusland heeft zich nu ook gemengd in de strijd om de titel in de Nederlandse eredivisie, dat concludeert de AIVD in een te verschijnen rapport, opgesteld op verzoek van de KNVB. Op AT5 bevestigde de KNVB inderdaad het onderzoek te hebben aangevraagd eind vorig jaar. ‘We vonden het uiterst vreemd dat Feyenoord ineens week na week wist te winnen’, aldus directeur betaald voetbal Gijs de Jong. ‘Strijden om plek drie dat wil ik nog wel geloven, maar Feyenoord bovenaan, daar klopt iets niet, haha.’

Voorlopig wil de AIVD niet uitlichten over de werkwijze van de Russen, noch over het bereik van de bemoeienis, maar uit betrouwbare bronnen is gebleken dat het hier onder andere gaat om het saboteren van de concurrentie.
Zo zouden Russische hackers nep sms-berichten hebben verstuurd naar Peter Bosz namens El Ghazi om een wig te drijven tussen de spits en zijn oefenmeester. Ook zouden flink wat Russische Roebels naar Eindhoven zijn gestuurd om Siem de Jong te kopen en vervolgens te laten spelen.

Kamerleden die zich afvroegen waarom overheidsgeld wordt besteed aan vergezochte theorieën over het huidige succes van Feyenoord werden afgelopen vrijdag gerustgesteld door minister Schippers. Het onderzoek blijkt volledig gefinancierd door het CIDI, Ronald Waterreus en Studio Voetbal.

Geef een reactie