file-20150817-1038dgzr7vjq2jg6

Chinese topclub koopt neef Bogarde als versterking van de bank


Danilho Doekhi verruilt Ajax per direct voor Shandong Luneng in China. De 17-jarige verdediger had nog een contract tot 2019, maar dient dat niet uit en vertrekt naar de Super League. Zijn nieuwe club betaalt Doekhi naar verluidt een vorstelijk salaris van tien miljoen euro in vier jaar tijd.

Felix Magath, zijn nieuwe trainer in Jinan, is verheugd met de nieuwe aanwinst.
“We hebben Doekhi in actie gezien bij Ajax en hij doet ons sterk denken aan zijn oom Winston tijdens zijn hoogtijdagen bij Chelsea”, zo onthult Magath. “De rust die hij uitstraalt en de manier waarop hij het team op moeilijke momenten aanmoedigt vanaf de bank, is onmiskenbaar een Bogarde-telg. Wij zijn verheugd dat hij de komende vier jaar onze bank gaat versterken.”

Doekhi zal meteen aan de bak moeten, want maandag zit hij al direct op de bank tegen Shanghai SIPG.

Geef een reactie