spijkerman

‘Ajax zet ook ontevreden Spijkerman uit selectie’


Na de tijdelijke verbanning van Anwar El Ghazi en de permanente uitsluiting van Nemanja Gudelj is ook Hennie Spijkerman uit de selectie van Ajax gezet. De ervaren coach heeft volgens zijn club problemen met zijn rol als assistent.

“Hennie heeft in een gesprek met Peter Bosz laten weten dat hij het mentaal niet kan opbrengen om naast hem op de bank te zitten”, schrijft Ajax donderdag op de site van de club.

“Hennie heeft al eens eerder aangegeven moeite te hebben met de bank. Ik heb dit signaal toen beantwoord met het uitlenen van mijn pot aambeienzalf”, zo vertelt Peter Bosz zichtbaar teleurgesteld. “Ik heb dit achteraf gezien verkeerd ge√Įnterpreteerd.”

Hennie Spijkerman zelf geeft ook tegenover Ajax TV aan hevig teleurgesteld te zijn. “In de wedstrijden waarin jeugdig talent een kans kreeg, had ik ook gehoopt de gelegenheid te krijgen om te laten zien wat ik kan. Dat de rest van de beloftes die mogelijkheid wel kreeg, steekt mij. Bovendien ben ik een veel betere coach dan Dennis en Hendrie”, zo foetert de in Zwolle geboren assistent-trainer. “Niet om de boel op de spits te drijven, maar de Chinezen hebben mij al een aanbod gedaan die ik niet kan weigeren”, zo gaat Spijkerman verder. “Huawei belde of ik mijn P9 gratis wil inwisselen voor een P8.”

Of de 56-jarige Spijkerman zal zwichten voor het bod van de Aziaten valt nog te bezien, maar hij zal 15 januari in ieder geval geen deel uitmaken van de staf in het uitduel met zijn oude club PEC Zwolle.

Geef een reactie