westermann

‘Westermann verkiest Tianjin Quanjian boven Ajax’


Niemand minder dan Heiko Westermann is de volgende uit een reeks van spelers die zijn geluk gaat beproeven in het kapitaalkrachtige China. De ervaren routinier is op dit moment onderweg naar Tianjin Quanjian.

Dat bevestigt hij op een van zijn vele fansites. Met de transfer van de 56-jarige verdediger, die nog een contract tot medio 2018 heeft bij zijn huidige broodheer, is een bedrag van zo’n 13 miljoen euro gemoeid. Ajax mag dit bedrag in termijnen overmaken op de rekening van de Chinese club.

Westermann gaat naar verluidt het tienvoudige van zijn huidige salaris verdienen bij de kampioen van de League One, het tweede niveau in China.

“Het is toch wel lekker om gewoon modaal te gaan verdienen. Bij Ajax verdiende ik veel als je mijn prestaties afzet tegen de keiharde euro’s, maar het moest wel aangevuld worden door het UWV, want anders zou ik gewoon onder de armoedegrens hebben geleefd”, zo vertelt een opgewekte Westermann via de telefoon. Dat van hem verwacht wordt dat hij koffie en thee schenkt in de vergaderzalen, lijkt hem weinig te deren. “Voor een modaal salaris doe ik alles”, onthult Westermann lachend aan de telefoon net voordat hij ophangt.

Steeds meer spelers en trainers zwichten voor het grote geld in de Chinese Super League. Eerder vertrokken Graziano Pellè, Hulk, Ramires, Ezequiel Lavezzi, Carlos Tevez, Oscar, Jackson Martinez, Gervinho en Papiss Cissé al richting Azië.

Geef een reactie