0136928223300000

‘PSV laat discutabele penalty Bayern onderzoeken’


PSV had dinsdagavond bij de openingstreffer tegen Bayern München al het geluk van de wereld toen hun buitenspelgoal onterecht goedgekeurd werd. Andrés Guardado kreeg vervolgens de bal tegen zijn arm en scheidsrechter Gianluca Rocchi wees terecht naar de stip. Bayern München maakte hieruit de gelijkmaker. In de tweede helft scoorden de bezoekers het winnende doelpunt en wonnen daarmee de wedstrijd. Phillip Cocu zag een heel andere wedstrijd en volgens hem was het een zeer terechte goal en was de penalty een arbitrale blunder die PSV uiteindelijk de wedstrijd heeft gekost.

“Wat veel mensen niet gezien hebben is dat Andrés (Guardado, red.) al eerder in de wedstrijd een vermaning kreeg voor een vermeende handsbal”, zo vertelt Cocu. “De bal ging richting kruising en Remko (Pasveer, red) was geklopt. Toen besloot Andrés – geheel begrijpelijk – ook gestrekt naar de hoek de gaan. Dat de bal licht van richting wordt veranderd door zijn vingertoppen en het doel daardoor net mist, is niet iets waar je een berisping voor hoeft te geven. Het was maar een lichte aanraking en Andrés hield zijn andere arm keurig langs zijn lichaam”, treurt de coach van de Eindhovenaren hoofdschuddend. “Die eerste ‘handsbal’ heeft zeker weten meegeteld bij het toekennen van een penalty voor zijn tweede ‘handsbal’. Echt absurd. Die jankerds van Bayern liepen na beide voorvallen naar de scheids om hem zover te krijgen dat hij hen een penalty zou geven. Ik blijf erbij, het is een gestolen overwinning”, zo concludeert de coach. “Ik laat het hier niet bij zitten, in ieder geval”

Geef een reactie