luuk-de-jong29505000

Luuk de Jong is klaar voor nieuwe stap in carrière


Net als Feyenoord is Luuk de Jong, naar eigen zeggen, bezig aan een uitstekend seizoen. De spits hoopt dat dit ook Europese topclubs is opgevallen, want hij zou komende zomer graag hogerop willen. Aankomende tegenstander Bayern München is daarbij een goede optie, maar ook een overstap naar Ajax, Feyenoord, Rostov, Heerenveen of Heracles ziet hij wel zitten.

“Ik wil als voetballer het hoogste halen en dat kan, met alle respect, niet bij een provincieclub als PSV. PSV staat nu op een lachwekkende vierde plek in een van de zwakste competities van Europa en is Europees alweer zo goed als uitgespeeld. Ik verwacht mij vanavond tegen Bayern München flink in de kijker te spelen en van daaruit zullen we wel verder kijken”, zo onthult de in Zwitserland geboren spits.

“Maar als mens stagneer ik ook bij PSV. De gemeentebibliotheek van Eindhoven heeft een stop op nieuwe boeken en is, door bezuinigingen, niet meer het culturele podium van weleer”, zo beklaagt het minder talentvolle broertje van Siem de Jong zich.

Ook Philip Cocu denkt te merken dat zijn pupil toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. “Luuk maakt een verveelde indruk. De doelpogingen van Luuk zien er futloos uit. Hij bijt na elke actie standaard op de kraag van zijn shirt en hij schopt tegen bidons en reclameborden. En ook de gelijke spelen tegen Rostov, Heerenveen en Heracles, wat gewoon topprestaties zijn van ons, viert hij niet. Ik zal het hem niet moeilijker maken dan noodzakelijk is. Voor elk aannemelijk bod zal ik hem laten gaan”, besluit Cocu.

Geef een reactie