premier-league-southampton-football_3197835

‘Ik heb meerdere carrières uit het slop getrokken’


Maarten Stekelenburg is weer de onbetwiste nummer een onder de lat van Oranje. Hij verkeert in een vorm zoals we dat in de jaren voor 2011 van hem gewend waren. Na zijn vertrek bij Ajax in 2011 ging het snel bergafwaarts met De Steek. Bij buitenlandse clubs kreeg de 32-jarige Haarlemmer geen voet aan de grond. Na een seizoen op huurbasis voor Southampton heeft hij de overstap gemaakt naar Everton en kan hij zich weer bewijzen in Oranje.

“Ik ben blij dat Ronald mijn carrière eigenhandig uit het slop heeft getrokken door mij de kans te geven bij Southampton en Everton”, zo vertelt de voorheen weerbarstige doelman zichtbaar emotioneel.

Naar het schijnt heeft Ronald Koeman wel vaker een carrière nieuw leven ingeblazen. Zo zou Romario na de koude en deprimerende tijd in Eindhoven in 1993 gezegd hebben dat hij een beetje moe was. Na een schouderklopje van Koeman speelde hij nog jaren de sterren van de hemel bij FC Barcelona. Ook Luc Nilis zou tijdens zijn revalidatie steun hebben gezocht bij sneeuwvlokje. Koeman heeft hem na zijn dubbele beenbreuk het advies gegeven om het casino eens een bezoek te brengen. Dit betaalde zich gelijk uit in een scheidingsaanvraag van zijn toenmalige vrouw en het per opbod moeten verkopen van al zijn bezittingen.

Of het kanon uit Groningen in de toekomst nog meer mensen een vliegende herstart zal geven is nog maar de vraag, maar volgens Koeman zelf is dat een zekerheidje.

Geef een reactie