IMG_20160906_201627

Blind: ‘Zeker meer dan vijf verdedigers tegen Frankrijk’


Danny Blind zou het Nederlands elftal vandaag volgens de laatste berichten met meer dan vijf verdedigers laten aantreden tegen Frankrijk. “Ik wil weinig loslaten over het aantal verdedigers”, stelde hij vrijdag na de overwinning op de Wit-Russen terwijl hij tien vingers in de lucht hield en “ja” knikte.

“We moeten wel erg oppassen met het Frankrijk van Deschamps. Zijn spitsen zijn spelers die als geen ander tussen de linies kunnen voetballen. Mede daarom, tien verdedigers. Geen linies. Je begrijpt het wel”, vervolgde de bondscoach. “In maart van dit jaar liep het met vijf verdedigers niet goed af tegen de Fransen”, doelde Blind op een oefennederlaag die met 2-3 verloren werd van het tweede elftal van Frankrijk. “Met twee keer zoveel verdedigers krijgen we naar verwachting de helft minder tegendoelpunten. Even rekenen. Dat zou dan 2 tegen1.5 zijn in ons voordeel; dat maakt een mooie overwinning voor ons.”

Blind kon eenvoudig overschakelen op een door hemzelf bedacht systeem met tien verdedigers, omdat Yolanthe door de blessure van haar Wesley niet aanwezig was bij de formatiebesprekingen. “Wesley moet altijd luisteren naar zijn vrouw, maar ik kan doen wat ik wil, als ze er niet is”, zo besluit de bondscoach.

Naar verluidt kreeg de bondscoach – geheel onverwachts – eenĀ  belletje van Yolanthe en is hij toch maar voor een wat meer gebruikelijke opstelling gegaan.

Geef een reactie