De Kleine Vier

Bondscoach Blind introduceert De Kleine Vier


De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk vanavond betekent het einde van de Grote Vier. Sinds oktober 2002 speelde Van Persie, Van der Vaart, Robben of Sneijder altijd wel een wedstrijd. Vanavond niet. Maar bondscoach Danny Blind heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt en de Kleine Vier geïntroduceerd. Veltman, Van Dijk, Pröpper en Siem de Jong moeten het de komende jaren niet laten zien.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het kwalificatieduel tegen Frankrijk vertelde bondscoach Blind dat het goed uitkomt dat er voor het eerst sinds 16 oktober 2002 geen van de Grote Vier speelt. “Die jongens zijn van de vorige lichting, van een andere periode. We hebben geen grote vier meer en we moeten ons daarop aanpassen. Vandaar dat ik nu de Kleine Vier wil introduceren. Vier spelers die nauwelijks indruk maken, waar nauwelijks shirts van zullen worden besteld, die geen Yolanthe of Sylvie als vrouw hebben en die op een eindtoernooi geen potten zullen breken.”

De bondscoach gaf desgevraagd aan dat het een moeilijke keus was om uit alle gegadigden de Kleine Vier te kiezen. “Het was een lastige opgave. Ik kon ook voor spelers als Zoet, Kongolo, Vilhena, Clasie of Bruma gaan. Maar samen met Frans Hoek en Fred Grim ben ik er uiteindelijk uitgekomen. Deze vier jongens moeten het voor mij niet doen de komende periode. Ik hoop dat ze zich bewijzen in het niet bewijzen.”

Geef een reactie