auto_memphis-depay_oranje_0

‘Strafrechtelijk onderzoek naar spelers Oranje’


Het Openbaar Ministerie start een strafrechtelijk onderzoek naar twee incidenten tijdens de ontgroening van Siem de Jong. De Oranje-international liep hierbij hoofdletsel op. Dat laat het OM vrijdag weten.

“Enkele spelers van Oranje hadden het plan opgevat om herintreder Siem de Jong te ontgroenen. Wat begon als een geintje is uitgelopen op een persoonlijk drama”, zo vertelt politiewoordvoerster Kalina Pruntel. Georginio Wijnaldum, een van de voetballers die het leed onder zijn neus zag voltrekken, maakt nog steeds een aangeslagen indruk.

“We vonden het een leuk idee dat Siem een glas ranja in één keer leeg zou drinken. Atten, noemt Davy dat”, zegt Wijnaldum. “Siem dronk het glas in vijf slokken leeg. Maar nadat hij zijn mond afgeveegd had met de achterkant van zijn hand vertelde hij dat hij zich een beetje licht in zijn hoofd voelde”, zo vertelt Wijnaldum nog zichtbaar aangedaan. “Wij schrokken ons natuurlijk kapot. We hebben gelijk een stoel gepakt En hem even rustig laten zitten. Waarschijnlijk is de lading suiker hem even teveel geworden.”

“We hebben nog voorgesteld om zijn moeder op te bellen, alles op te biechten, en haar te vragen hem op te halen, maar Davy wilde er niks van weten”, zo gaat Memphis verder. “Sterker nog, toen wij ons bekommerden om Siem heeft Davy de veters van Siems linker en rechter schoen aan elkaar geknoopt.”

Bondscoach Danny Blind heeft gelijk maatregelen getroffen, nadat een van de spelers hem ingelicht had over het voorval. Zo mag er voortaan maar één glas limonade per gewonnen interland gedronken worden en mag Siem de Jong nu uitsluitend voetbalschoenen met klittenband dragen.

Naar verluidt hebben oud-bondscoaches Bert van Marwijk en Guus Hiddink al meermaals de noodklok geluid over het aanmaaklimonademisbruik van de spelers, maar heeft voormalig KNVB-directeur Bert van Oostveen hier nooit adequaat op willen reageren.

Geef een reactie