gianni-infantino-2702

FIFA test baanbrekend concept tijdens Zweden – Nederland


De FIFA probeert ook tijdens Zweden – Nederland een revolutionaire verbetering uit. Bij wijze van proef zal de vierde official ondersteuning krijgen van twee persoonlijke assistenten.

Björn Kuipers, zelf meermaals vierde official geweest bij internationale wedstrijden, vindt het een goede ontwikkeling dat een grote positieve impact zal hebben op het voetbal zoals men dat vandaag de dag kent. “Mensen vergeten soms wat een berg verantwoordelijkheden een vierde man heeft. De hoofdscheidsrechter assisteren bij de administratieve handelingen, toezicht houden op de reserveballen, het gaat je niet in de koude kleren zitten”, zo begint de internationaal hoog aangeschreven vierde official zijn relaas. “De werkdruk is bij sommige wedstrijden echt ondraaglijk. Ik kan mij  de openingswedstrijd van het EK, Duitsland – Slowakije, nog levendig herinneren. Op een gegeven moment was de druk zo hoog dat ik mijn aantekenblok zat op te poetsen en ik de wissels registreerde op een reservebal. Ben dus blij dat de internationale voetbalbond deze handreiking doet en het hedendaagse voetbal weer verder brengt in zijn ontwikkeling”, zo vertelt de gelouterde vierde man.

Geef een reactie