Ighalo

Ajax opzoek naar driebenige spits


Ajax gaat op Deadline Day nog opzoek naar een driebenige spits die goed uit te voeten kan op de rechterflank. Het idee komt van de kleine technische directeur van de Amsterdammers, Marc Overmars.

“Het hebben van drie benen wijkt af van het gemiddelde. En afwijkingen leveren, zoals in de winkel, vaak mooie kortingen op. Maar wat velen niet beseffen is dat het hebben van drie benen juist legio mogelijkheden met zich meebrengt en dus voordeel ten opzichte van concurrerende ploegen als Willem II en Roda JC”, zo vertelt Overmars zichtbaar opgewonden. “Ik zie het al voor mij. Beetje kappen en draaien met je buitenste benen en dan een lepe pass door de benen van je tegenstander met je middelste been. Geweldig, toch?”

“Ik heb mij laten vertellen dat de kans op het vinden van een dergelijke spits het grootst is in gebieden met kernreactoren”, zo onthult de oud-Ajacied. “Mijn vrouw heeft tijdens haar vrijwilligerswerk in Afrika ondervonden dat daar ook mannen met een derde been zijn. Ik zal ook zeker een scout in die richting sturen.”

 

Geef een reactie