Siem en Luuk de Jong

Siem over Luuk: “We spraken elkaar nooit meer”


Siem de Jong is bij PSV eindelijk herenigd met zijn broer Luuk, die al sinds 2014 voor de Eindhovenaren speelt. Dat de twee nu onder contract staan bij een en dezelfde club, doet veel voor de dynamiek binnen de familie De Jong. “We spraken of zagen elkaar eigenlijk nooit”, zo doet Siem, de oudste van de twee, uit de doeken tegenover PSV TV.

“Ik ben hem een beetje uit het oog verloren toen hij naar Borussia Mönchengladbach ging”, zo bekent Siem. “Hij zat opeens anderhalf uur rijden vanaf Doetinchem (waar hun ouders wonen, red.). Daar rijd je dus niet zomaar even heen. Sowieso vonden wij het in de familie een lichte naaistreek dat Luuk eerder naar het buitenland ging, terwijl ik twee jaar ouder ben! Ik heb hem toen nog teruggepakt door – net als hij een halfjaar eerder – bij Newcastle te gaan voetballen, maar dan wél voor the Magpies te scoren.”

Toen Luuk vervolgens zijn carrière voortzette bij PSV, was voor de familie De Jong helemaal de maat vol.  “Iedereen weet dat wij van kinds af aan al fan zijn van Ajax. Dan ga je niet spelen voor die subsidie-slurpende koopclub die Europa nauwelijks serieus neemt”, zo briest Siem.

Dat Siem nu zelf voor PSV speelt, moeten we volgens hem afdoen als een ‘klein detail’. “Ik doe het vooral om mijn broer een hak te kunnen zetten. Ik ga een boel goals maken, zodat hij de topscorerstitel kan vergeten. En als ik een goede bal kan afgeven aan hem, doe ik net of ik hem niet zag.”

Geef een reactie