AMSTERDAM, NETHERLANDS - AUGUST 12:  Netherlands coach Frank de Boer looks on prior to the International Friendly between Netherlands and England at the Amsterdam Arena on August 12, 2009 in Amsterdam, Netherlands.  (Photo by Phil Cole/Getty Images)

‘Gitta de Boer hardhandig verwijderd bij Inter’


Frank de Boer beleefde penibele uurtjes tijdens zijn eerste werkdag bij Inter Milaan. Niemand minder dan zijn moeder bracht hem een onverwachts bezoek.

De voormalig coach van Ajax zat net in overleg met de raad van bestuur toen zijn moeder kwam binnenstormen met zijn lunchtrommeltje. “Het was hilarisch en vertederend tegelijkertijd”, begint voorzitter Erick Thohir. “Je zag Frank veranderen van een norse coach in een geschrokken schooljongentje. Het duurde even voordat hij zich herpakte en zijn moeder hardhandig eruit liet zetten. De vergadering hebben we voortgezet, maar de lichtelijk arrogante coach die ons dicteerde over ‘Franks visie op het totaalvoetbal’ hebben we toen niet meer gezien.”

“Die middag, tijdens de training, kwam zijn moeder weer tevoorschijn”, zo gaat aanvoerder Mauro Icardi verder. “Ze kwam opeens het veld opgelopen en liep rechtstreeks richting Frank. Ze streek zijn wenkbrauwen glad met een met speeksel doordrenkte vingertop en vertelde dat hij en zijn broer al vanaf hun geboorte zoveel op elkaar lijken, maar dat Ronald toch het best gelukt is”, glundert de Italiaanse aanvaller. “Dat was lachen. Totdat Frank uitviel naar zijn moeder en haar hardhandig liet verwijderen van het trainingscomplex. Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks. Gelukkig voor haar is moederdag pas achterin mei.”

Geef een reactie