frank

Ajax traint op De Boer-frons


Frank de Boer is behoorlijk geschrokken van de laatste twee wedstrijden van Ajax. De coach ziet dat zijn spelers het op meerdere vlakken laten afweten. “Dat een aantal spelers de basisvaardigheden van het voetbal nog steeds niet bezit, dat is nog tot daaraan toe, maar dat er spelers zijn die nog steeds hun lachen niet kunnen inhouden als de scheidsrechter weer schaamteloos in het voordeel van Ajax fluit, vind ik ronduit belachelijk en riskant”, zo verklaart de coach van de Amsterdammers de extra ingelaste trainingen.

“Toen scheidsrechter Makkelie tijdens Ajax – Utrecht in de zevenentachtigste minuut naar de penaltystip wees, proestte Anwar (El Ghazi, red.) een slok water via zijn neusgaten naar buiten. En toen arbiter Gözübüyük afgelopen dinsdag (Heerenveen – Ajax) de bal op elf meter van het doel legde, plaste Davy (Klaassen) in zijn broek van het lachen. Hij heeft het resterende deel van de wedstrijd met een natte kring rond zijn kruis rondgelopen.”

Volgens De Boer kan het gedrag van de spelers Ajax opbreken tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen en kunnen ze beter een voorbeeld nemen aan oefenmeester zelf. “Ronald en ik waren echt briljant in het verbergen van onze lach. Als Patrick (Kluivert) weer eens een theatrale schwalbe maakte en de dienstdoende scheids wees resoluut naar de penaltystip, dan keken mijn broer en ik elkaar aan met onze welbekende frons op het gezicht. Van binnen jubelden we maar ons uiterlijk vertoon vertelden dat het een meer dan terechte penalty was, en dat het slachtoffer van geluk mocht spreken dat hij geen rood had gekregen”, zo besluit De Boer. “Een dergelijke De Boer-frons gun ik mijn spelers ook, dus daar trainen we hard op.”

Geef een reactie