Ajax logo

Ajax wil weer als ‘de arrogante club’ te boek staan


Ajax heeft op het moment een gelijk aantal verliespunten als concurrent PSV maar heeft nog wel een veel beter doelpuntsaldo. Volgens Frank de Boer is het weer eens tijd voor een partij onvervalste borstklopperij.

“Sinds het tijdperk Van Gaal zijn we nooit meer echt ouderwets hooghartig uit de hoek gekomen. Ik heb nu en dan weleens een slappe poging gedaan, maar het mag geen naam hebben. Ik ben van mening dat – met de vijfde titel in aantocht – we onszelf weer eens lekker moeten opblazen”, zo stelt de trainer van de Amsterdammers.

“Jongens als Ronaldo en Ibrahimović zijn best zelfingenomen, maar de meest zelfgenoegzame topsporters zijn toch zeker wel de mannelijke sprinters, als je het mij vraagt. Ik heb eerst wat oude filmopnames van Maurice Greene bekeken, maar als ik met mijn tong uit mijn mond een geile male gigolo na ga doen in de dug out, dan denken mensen vast dat ik een beroerte heb. Dat kan ook leuk zijn, maar dat is niet wat ik zoek”, zo legt de succescoach uit. “Ik ben toen al snel uitgekomen op Usain Bolt. Wat mij opviel aan zijn sprintjes was dat hij halverwege al begint met uitlopen. Kijk, dat straalt dominantie uit! Dat gaan wij dus ook doen. Ik heb de spelers geïnstrueerd om cooling downs te doen in plaats van warming ups en ik zal de laatste paar wedstrijden standaard een B-elftal opstellen met jongens als Johnny Heitinga erin.”

Nadat een vrouwelijke media-adviseur De Boer heeft gewezen op het feit dat Heitinga al lang en breed afscheid heeft genomen en zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, vervolgt hij zijn verhaal. “Ik wil dit kampioensjaar ook afsluiten met een maniakale uitspatting zoals Van Gaal dat deed in ’95. Ik heb zitten denken hoe wij in hemelsnaam de ‘Wij zijn de beste’-speech gaan overtreffen. ‘Wij zijn de grootste!’ Niet echt. ‘Wij hebben de grootste! Al beter. Zoals jullie merken ben ik er nog mee bezig”, zo besluit De Boer.

Geef een reactie