Derk Boerrigter

Minuut stilte voor carrière Derk Boerrigter


Celtic en Ajax hebben besloten om in de eerstvolgende wedstrijd die beide clubs spelen een minuut stilte te houden voor de carrière van voetballer Derk Boerrigter. “Vandaag is het precies 600 dagen geleden dat Boerrigter voor het laatst actief onder ons was”, zo zei Celtic-voorzitter Peter Lawwell tijdens een met spoed ingelaste persconferentie.

“Derk heeft in de drie jaar dat hij bij ons was opvallend weinig teweeggebracht en hij laat dan ook geen nalatenschap achter. Bij Ajax denkt men er precies hetzelfde over en dus hebben we besloten om gezamenlijk wat te doen”, aldus Lawwell. De twee clubs zullen in de eerstvolgende wedstrijd die in Glasgow en Amsterdam wordt gespeeld in de 10e minuut een minuut stilte houden. “600 seconden na de aftrap staan we stil bij de overleden voetbalcarrière van iemand die we niet nauw in ons hart zullen sluiten. 600 seconden is volgens mij ook de totale speeltijd van Derk bij ons”, zo gaat Lawwell verder.

De twee clubs denken er ook over om in de zomer een benefietwedstrijd te spelen. Naast Boerrigter zullen de twee gelegenheidsteams bestaan uit spelers die bij de twee clubs net zo’n onuitwisbare uitdruk hebben gemaakt als de hoofdrolspeler. Mats Rits, Niki Zimling en Yaya Sanogo hebben al aangegeven te willen spelen en de club heeft ook oud-spelers Yannis Anastasiou en Tom de Mul gepolst.

Geef een reactie