Camp_Nou_aerial_(cropped)

Grootschalige verbouwing Camp Nou


FC Barcelona gaat rigoureuze veranderingen doorvoeren. Dit doen ze naar aanleiding van de diepe algehele crisis waar ze op dit moment in verkeren. De Catalanen haalden een teleurstellend aantal van vier punten uit de laatste vijf wedstrijden.

“We zijn erg ontdaan over de situatie waarin FC Barcelona zich nu bevindt. Volgens Luis Enrique heeft hij nooit ergens schuld aan, en gezien het feit dat hij vorig jaar nog de treble heeft gewonnen, kunnen wij daar beter maar in mee gaan”, zo begint voorzitter Josep Maria Bartomeu. “Het zou bijvoorbeeld goed aan de omvang van de club kunnen liggen. FC Barcelona is onderhand een megavoetbalconcern, en wij zien dat steeds meer supporters de voorkeur geven aan een anoniem provincieclubje. Zonder een welgemeende aanmoediging zijn onze spelers niet vooruit te branden, dus verandering is noodzakelijk in dezen.”

“Wij willen terug naar de roots en weer een anoniem provincieclubje worden. PSV is daarbij een lichtend voorbeeld”, zo wijdt algemeen directeur Joan Oliver uit. “PSV heeft uitsluitend spelers uit de streek die bij voorkeur uit eigen jeugd voortkomen. Denk hierbij aan Andrés Guardado, Héctor Moreno en Santiago Arias. Wij willen dat ook en hopen zo de loyaliteit van onze supporters weer terug te krijgen.”

Bartomeu heeft ook plannen met Camp Nou. “Door het wegblijven van de supporters zijn er ook veel lege stoelen te zien tijdens onze thuiswedstrijden. Dat is geen porem. Wij gaan het stadion dan ook drastisch verkleinen en de tribunes richting veld verplaatsen. Zo proberen we weer het ‘ons kent ons’ gevoel terug te krijgen. Zodra deze veranderingen zijn doorgevoerd en we zijn weer het anonieme provincieclubje van onze dromen dan zullen de massa’s supporters weer allemaal voor Camp Nou kiezen, en zullen we snel weer heersen zoals nooit te voren.”

Geef een reactie