belgium2

Belgische voetballers betrokken bij Glassex-schandaal


Het Belgisch voetbalelftal heeft met het Europees kampioenschap voetbal in het vooruitzicht flink moeten inleveren op verdedigend vlak. De geruchtmakende affaire, die in de verschillende media ook wel het Glassex-schandaal wordt genoemd, kent vele slachtoffers, waaronder de Belgische verdediger Toby Alderweireld. De in Wilrijk geboren voetballer zal door de nasleep van de affaire het EK moeten missen. Marc Wilmots vindt de situatie alles behalve plezant, maar weet dat hij moet roeien met de riemen die hij heeft.

“Om de Nederlandse spelers arrogantie te kunnen blijven verwijten is het zaak om onszelf met enige regelmaat een lesje in nederigheid te geven. Precies om deze reden doen wij de verschillende schoonmaakklussen dan ook bij voorkeur zelf. We hanteren een strikt en goed doordacht schoonmaakschema waar iedereen zich dan ook aan dient te houden. Toen Jan (Vertonghen, red.) zijn schoonmaakweek in dezelfde week als zijn reeds geplande vakantie zag vallen heeft hij op eigen houtje de hele planning door elkaar gegooid”, zo begint Wilmots. “Zo moet Moussa (Dembélé) nu het interieur verzorgen op zijn twintigste verjaardag en dient Kevin (De Bruyne) de pionnen in het sop te zetten op de dag van zijn huwelijk. Voor Toby valt het allemaal nog wat slechter uit. Hij heeft corveedienst tijdens het EK, en zal dus noodgedwongen thuis moeten blijven.”

Naast Alderweireld zal ook Vertonghen geen acte de présence geven in Frankrijk. “Voetbal is een teamsport waarin spelers in harmonie met elkaar moeten samenwerken”, vindt de top van de Belgische bond. “Wat meneer Vertonghen zijn medespelers heeft aangedaan is onvergeeflijk. Wij zullen bondscoach Wilmots dan ook verbieden hem mee te nemen.”

Geef een reactie