8917

Heracles Almelo stalt talent bij AC Milan


Heracles Almelo gaat een samenwerkingsverband aan met AC Milan. De huidige nummer vijf van de eredivisie zal zijn talenten laten rijpen bij de huidige nummer zes van Italië. Ook meer ervaren spelers die bij de Almelose club op een zijspoor beland zijn zullen verhuurd worden aan de club uit Milaan.

Eigenaar Silvio Berlusconi is verheugd met de aanstaande samenwerking. “De coöperatie zal een directe kwaliteitsinjectie zijn voor onze club. De kritische geluiden vanuit de supportersvereniging over het ontbreken van een langetermijnvisie mijnerzijds verwijs ik naar het rijk der fabelen. Het is juist de bedoeling dat onze spelers zich gaan optrekken aan het niveau van de gehuurde spelers en hun spel daardoor naar een hoger niveau tillen. Ik kan de supporters ook verzekeren dat het allerminst de bedoeling is dat Heracles Almelo ons beleid gaat bepalen.”

Jeugdeling Tarik Kada is een van de veelbelovende talenten die nog te licht bevonden is voor het eerste elftal van de club uit Almelo en zal in de gelegenheid gesteld worden om ervaring op te doen bij de Milanezen. “Tarik heeft al leuke dingen laten zien bij AC Milan”, zo vertelt Heracles-trainer John Stegeman. “Ik ben blij om te zien dat hij zich ontwikkelt. Tarik moet alleen wel beseffen dat het leuk doen in de Serie A, tegen jongens als Angrea Barzagli en Giorgio Chiellini, geen garantie is voor kansen op een plek bij het eerste van Heracles Almelo. Terug in Nederland zal hij moeten bewijzen – tegen jongens als Tom Beugelsdijk en Nathan Rutjes – of hij het niveau van de eredivisie ook aan kan. Dat is toch andere koek.”

Geef een reactie