FKCL94G

Aron Winter roept noodgedwongen spelers van SC Millingen op


Veel Nederlandse Eredivisieclubs zijn wéér niet bereid om hun talenten af te staan voor het naderende EK voor spelers onder de 19. Na lang doordrammen heeft bondscoach Aron Winter een aantal jong uitziende spelers uit het eerste van SC Millingen bereid gevonden Nederland te vertegenwoordigen tijdens het EK. Winter vreest voor gezichtsverlies als hij de spelers die hij wel los heeft kunnen weken niet snel naar een hoger niveau krijgt.

“Wat SC Millingen laat zien is niet om over naar huis te schrijven. En toegegeven, ik had liever jongens als Donny van de Beek en Frenkie de Jong toegevoegd aan de selectie, maar deze knapen van SC Millingen kunnen nog flinke stappen maken de komende maanden”, legt Winter uit. “Ik zal ze eerst eens bijbrengen om niet met z’n allen achter de bal aan te hollen. Ook ruzie maken om wie de corner mag nemen of huilend de bal oppakken als je een duw krijgt zal op het EK gefronste wenkbrauwen opleveren.” Winter gaat verder: “Als ik ze deze elementaire zaken bij kan brengen, zijn wij voetbaltechnisch al verder dan het grote Oranje van Blind.”

Naar verluidt heeft Robin van Persie zichzelf telefonisch aangeboden als dispensatie-speler om zodoende zijn stramme lijf toch nog wat beweging te geven na al het bankzitten bij Fenerbahce. Winter reageert weinig enthousiast: “Robin moet lekker gaan golfen. De spelers hier zitten niet op hem te wachten.”

Geef een reactie