Studio Voetbal

Studio Voetbal: “Oranje met Milik in plaats van De Jong”


Zondagavond waren de heren voetbalanalytici het erover eens: Luuk de Jong is niet dé nieuwe spits voor Oranje. Tijdens Studio Voetbal opperden Jan Mulder en oud-bondscoach Bert van Marwijk om het in het Nederlands elftal eens met Arek Milik te proberen. De Pool heeft in de laatste zes Eredivisie-duels negen keer gescoord en een assist gegeven en kan volgens Mulder “ook scoren met iets anders dan alleen maar zijn hoofd”.

In een 24 minuten durende klaagmonoloog ging Jan Mulder los op de nummer 9 van PSV. “Het is be-la-che-lijk, Tom! Die Luuk de Jong, die kopt er een pepernoot in en gelijk is het de nieuwe spits! Maar wat hij bij Oranje liet zien was dríé keer niks. Een handsbal, Tom! Belachelijk, Frits! Matthijs!”

Ook Van Marwijk was niet te spreken over De Jong en ziet liever Ajax-spits Milik bij Oranje in de spits. “Milik is nu helemaal los en krijgt eindelijk het vertrouwen van De Boer. Ik vind dat Blind niet om hem heen kan en hem moet opstellen als Oranje 27 mei tegen Ierland oefent.” De aanwezige voetbalexperts konden niet anders dan het met Van Marwijk eens zijn, wat ook bleek uit het minutenlang durende ja-geknik.

Overigens was er even wat oproer in de studio toen een onbekende man zich een plek aan de praattafel had toegeëigend. De man beweerde kennis van voetbal te hebben en brabbelde wat standaard opmerkingen over Van Persie, 4-3-3 en de bus parkeren. Vlak voordat de uitzending was afgelopen, bleek dat het ging om een verwarde VI-verslaggever.

Tijdens de uitzending van Studio Voetbal ontstond er verwarring om deze onbekende gast.

Tijdens de uitzending van Studio Voetbal ontstond er verwarring om deze onbekende gast.

Geef een reactie