Ricardo Celona

Vader van Barry Selona wil ook aandacht voor naam zoon


Ricardo Selona uit Assen baalt van alle aandacht die de pasgeboren Feye Noord krijgt vanwege zijn opmerkelijke naam. “Mijn zoontje Barry is al acht jaar en nog nooit heb ik iemand horen zeiken op die naam, laat staan dat hij belachelijk werd gemaakt op social media. En dat terwijl ik uitgerekend als geboren Italiaan heb gekozen voor deze voor- en achternaamcombinatie.”

Selona koos in 2008 voor de naam Barry voor zijn zoon, hopende dat hij een storm aan kritiek over zich heen zou krijgen. “Vroeger werd ik veel gepest en leerde ik al dat al die negatieve aandacht natuurlijk ook aandacht is en dat het heel fijn voelt om eindelijk ‘iemand’ te zijn, ook al wordt je wel overal uitgekotst. Die ervaring wilde ik mijn zoon ook graag geven, vandaar dat ik hem Barry Selona heb genoemd.”

Het AD zocht contact met andere ouders die hun zonen opmerkelijke namen gaven, maar zowel de vaders als de moeders van Bor Ussia, Sam Pdoria en Co Ahèt wilden niet reageren.

Geef een reactie