oranje

Onderzoek naar verdachte overwinning Oranje


De KNVB gaat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de gewonnen oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Engeland gisteravond. Het team van bondscoach Danny Blind won op zeer verdachte wijze met 1-2 in Wembley. “We hebben altijd gezegd dat corruptie en fraude bij ons voetbal niet voorkomt, maar we kunnen niet langer de ogen sluiten”, zo zei directeur Bert van Oostveen direct na de wedstrijd.

Het Nederlands elftal, dat het laatste jaar zeer constant faalt en voorsprongen of een gelijke stand uit handen geeft, won gisteren geheel onverwacht met 1-2 van Engeland, één van de favorieten om komende zomer het EK voetbal te winnen. “Dat een veredeld Eredivisie-elftal dan van toppers als Vardy, Sturridge en Milner wint, kan nooit kloppen. Dat het zaakje riekt is voor iedereen wel duidelijk, want in een normale wedstrijd had een Nederlander geen penalty geraakt”, zo verzuchtte Van Oostveen.

Geef een reactie