directie

Niet Munsterman maar KNVB schuldig aan problemen FC Twente


De KNVB is in een plenaire planningsessie, waarin het speelschema voor het aankomende seizoen werd bepaald, tegen een onwelkome verrassing aangelopen. Een anonieme bron binnen de KNVB doet zijn verhaal tegen NieuwsKokmeijer.nl, waaruit blijkt dat de KNVB hun problemen oplossen door clubs genadeloos te slachtofferen.

“Nadat we alle wedstrijden hadden ingepland – natuurlijk op zo’n manier dat clubs met Europese verplichtingen in het gedrang komen – kwamen we er al snel achter dat FC Twente nog twee competitiewedstrijden te goed had”, zo begint de ongenoemde informatiebron zijn verhaal. “We zijn toen als een bezetene alle wedstrijden afgegaan, maar het bleek allemaal te kloppen. En toch zou FC Twente uitgaande van deze planning een uit- en thuiswedstrijd te weinig spelen”, zo wijdt de anonieme bron uit. “We keken elkaar verbouwereerd aan en beseften gelijk dat we een heel groot probleem hadden. Zaken open en eerlijk naar buiten brengen is natuurlijk niet de stijl van de KNVB, maar we hadden echt geen idee hoe we dit netjes zouden kunnen oplossen.”

“Gijs (de J., red.) opperde om een extra wedstrijd in te gelasten waarin het eerste elftal van FC Twente tegen het tweede speelt, maar dat zou te opvallend zijn. Vervolgens kwam Mark (B.) met het idee om FC Twente zonder enige uitleg te verbannen naar de Jupiler League. Maar dat is sneu voor de eerstedivisionisten, dus daar hebben we ook vanaf gezien. Toen opperde Bert (van O.) om de financiële regels voor FC Twente op zo’n manier aan te scherpen, dat ze daar onmogelijk aan kunnen voldoen en uiteindelijk hun proflicentie verliezen. Bert heeft thuis, naar eigen zeggen, niks te vertellen, maar hier is zijn wil wet. We zijn dus, zonder tegengas te geven, akkoord gegaan met zijn meedogenloze oplossing.”

Geef een reactie