160127_122036_Tapia_800_534

‘Tapia trok pistool tijdens wedstrijd Feyenoord’


Renato Tapia ondervindt last van zijn straatvoetbalachtergrond en kan daardoor nog niet overtuigen bij Feyenoord, zo is te lezen in een interview met VI. Zijn neefje Gino Tapia ondervindt eveneens hinder van zijn verleden op de straat, waardoor een eventuele opwachting in het eerste nog niet op de korte termijnplanning staat.

“Renato en ik waren altijd op straat te vinden. We konden echt de hele dag voetballen. Er zaten soms dagen bij dan dronken we uit de regenton en sloegen we het eten gewoon maar over. Niet omdat we te druk waren met voetbal, maar gewoon omdat er niks te drinken of te eten was”, zo vertelt de 19-jarige Gino. “Het is goed om te zien dat Renato zichzelf uit de barre omstandigheden heeft kunnen voetballen. Hij stuurt mij weleens foto’s van de kroketten en frikandellen die hij opgediend krijgt in de Feyenoord-kantine. Het water loopt mij in de mond als ik alleen al aan die ingelijste afbeeldingen denk.”

“Het is duidelijk te merken, dat hij last heeft van zijn straatvoetbalachtergrond. Op de straten van Peru kreeg je zeeën van ruimte om een actie te maken en waren er alleen dunne Peruviaanse spillebeentjes die dat probeerden te verhinderen. Als je dat op de Nederlandse velden probeert is er gelijk een lompe boer als Mike van der Hoorn die je knieschijf, enkel of testikels op een paar noppen trakteert”, zo wijdt de Peruviaanse volbloed neef van Renato Tapia uit. “Ik zou ook graag mijn opwachting maken in het eerste van Feyenoord, maar ikzelf heb ook last van mijn straatverleden. Ik zit op het moment achter slot en grendel, omdat ik tijdens een wedstrijd van Renato mijn pistool heb getrokken als intuïtieve reactie op het knalvuurwerk dat afgestoken werd in het publiek. Daar komt nog eens bij dat ik door mijn achtergrond beter ben geworden in het bestelen van mensen dan in het trappen van een bal”, zo besluit Gino.

Geef een reactie