Ig1VMczz_400x400

Amateurclub SV Mariënheem komt met baanbrekend concept


Amateurclub SV Mariënheem gaat een pilot draaien met het betalen van spelers. Voorzitter Jan-Paul Holleboom, bedenker van het baanbrekende concept, wijdt uit over de achterliggende reden.

“Ik merk dat de spelers hun primaire focus op studie of baan hebben liggen en het voetbal er eigenlijk maar een beetje bij doen”, zo vertelt Holleboom. “Daar is in beginsel niks mis mee, maar zoek dan alsjeblieft een andere club. Bij SV Mariënheem wil ik uitsluitend spelers die bloedfanatiek voor de volle winst gaan, elke keer weer, ten koste van alles”, zo brult Holleboom met een rood aangelopen gezicht. “Zoals je weet is geld na zuurstof het belangrijkste in een mensenleven. Om spelers te motiveren, gaan we hen dus geld aanbieden. Genoeg om een royaal leven van te leiden, dus enige noodzaak voor een studie of baan valt daarmee weg.”

De spelers van de amateurclub zien het wel zitten. “Geld zal mij zeker meer motiveren”, zo spreekt Simon Bolck. “Sterker nog, geld is het enige dat mij kan motiveren. Ik kan haast niet wachten op mijn eerste salaris. En natuurlijk wil ik steeds meer en meer, en zal ik steeds minder mijn best doen. Ik ben tot op het bot gemotiveerd om een volgevreten overbetaalde voetballer te worden!”

Ook Simons vriendin, Marloes Rijsemus, loopt warm voor het geld dat in het vooruitzicht ligt en zal haar rol als mondaine spelersvrouw bijzonder serieus nemen. “Het lijkt mij geweldig om te zien hoe Simon zichzelf ontwikkelt tot een vadsige miljonair en ik zal hem daarbij natuurlijk in alle mogelijke manieren steunen. Maar daar moet wel wat tegenover staan”, knipoogt Marloes. “Met zijn fortuin zal ik mij toegang verschaffen tot de jetset. Ik ruil hem in voor een jonger, fitter, exotischer maar vooral rijker exemplaar en zal furore maken als weervrouw op RAI Uno.”

Inmiddels gaat het gerucht dat de salariseisen van de vriendinnen van de amateurvoetballers zo exorbitant hoog zijn dat de pilot op losse schroeven is komen te staan.

Geef een reactie