Johan Cruijff

14 minuten stilte voorafgaand aan Nederland-Frankrijk


Morgenavond zullen er 14 minuten stilte worden gehouden voorafgaand aan het vriendschappelijke duel tussen Nederland en Frankrijk. Tot dit besluit is de KNVB gekomen na het nieuws dat Johan Cruijff is overleden. Volgens KNVB-directeur Bert van Oostveen is het heengaan van Cruijff een zwaar verlies voor het Nederlands voetbal. “Door zijn overlijden zullen meer mensen Oranje gaan kijken en dat hebben we gezien onze huidige staat natuurlijk liever niet.”

In overleg met de scheidsrechter is er ook besloten om tijdens het oefenduel de vier cornervlaggen halfstok te hangen. Verder heeft bondscoach Danny Blind het plan opgevat om in plaats van de standaard elf, veertien spelers op te stellen. “Dat komt eerlijk gezegd ook erg goed uit; Frankrijk heeft een erg sterk elftal, misschien maken we op deze manier wel kans”, aldus een bedroefde Blind.

De KNVB is van plan om ook ná de oefenwedstrijd iets te doen met het overlijden van Cruijff. Zo is er een onderzoekscommissie ingesteld om te kijken of het haalbaar is om verspreid in het land kunstgrasveldjes aan te leggen die vernoemd zullen worden naar de legendarische voetballer.

Geef een reactie