Winston Bogarde

Winston Bogarde wacht nog steeds op zijn geld


Winston Bogarde is het het slachtoffer geworden van een malafide bankenwinkel. De fauteuildealer en Bogarde hadden het plan opgevat om bij wijze van reclamestunt het oude bankzitrecord van de ex-voetballer (hij heeft bij Chelsea vier jaar lang op de bank gezeten, red.) symbolisch en en public te verbeteren, maar nadat het bedrijf de afspraken niet nakwam moest Bogarde, naar eigen zeggen, vier weken lang extreem veel pijn lijden om zijn geld te krijgen.

“Het bedrijf zou mij een comfortabele bank leveren alsook een cameraopstelling die alles vanuit mijn eigen huis zou registreren. Mijn manager heeft verder bedongen dat mijn uursalaris (1500 euro, red.) net iets hoger zou zijn dan bij Chelsea het geval was. Maar de luxe, met dodo-veren gevulde hoekbank Wellington met rugverwarming, voetensteun en satijnen bekleding is nooit geleverd”, zo begint de oud-verdediger zijn relaas. Bogarde had de afspraak gemaakt om zijn oude record van vier jaar symbolisch te verbreken. Pas als de oud-verdediger tenminste vier weken lang zou blijven zitten, zou hij zijn royale premie ontvangen.

“Maar in plaats van die luxe bank kreeg ik dus een knetterharde bank gestoffeerd met een soort van crêpepapier. Achteraf hoorde ik dat dit de normale gang van zaken is bij Seats en Sofas. Maar ik ben met mijn billen gewoon op de bank gaan zitten, want deze neger buigt voor niemand”, zo stelt de voormalig Chelsea-speler ietwat geïrriteerd. “En buigen gaat ook erg moeilijk, want die kapotte veren en houten leuning hebben mijn hele rug gesloopt.”

Bogarde zit nu drie weken en zes dagen in de oncomfortabele zetel en moet nog één dag afzien. Dokters maken zich inmiddels ernstig zorgen om de gezondheid van de oud-speler, die door intimi ook wel Lex Goudsmit wordt genoemd. Maar Bogarde laat weten de rit uit te zitten. “Ik. Moet. Mijn. Geld. Zien”, zo verklaart hij steunend en kreunend.

Geef een reactie