Hennie Spijkerman

Hennie Spijkerman ruikt kans na blessure De Boer


Nadat Ajax-trainer Frank de Boer vanochtend tijdens de training zijn rechter achillespees scheurde, ziet assistent Hennie Spijkerman kans om zich in de kijker te trainen. “Het is natuurlijk nooit leuk om Frank geblesseerd te zien, maar het is voor mij een heel mooie kans natuurlijk.”

De Boer wordt waarschijnlijk morgen geopereerd, dus de directie heeft assistent-trainer Hennie Spijkerman naar voren geschoven om de Amsterdamse groep te leiden. “Eerlijk gezegd begon de tijd ook wel te dringen voor mij. Sinds ik in het seizoen 2010/2011 weer terug kwam bij Ajax, heb ik maar sporadisch het elftal mogen leiden. Net als iedere assistent wil ik de hoofdtrainer zijn, maar gek genoeg koos de leiding steevast voor Frank.”

Spijkerman, wiens contract volgend jaar zomer afloopt, hoopt dat de komende tijd de aanloop is naar iets moois. “Stiekem hoop ik dat Frank nog een keer van de trap dondert of op een Lego-blokje gaat staan. Ik wil nu gewoon vol voor het trainerschap gaan. Mocht Frank weer terugkomen in de basis, dan ga ik misschien deze zomer wel weg. Een avontuur in Qatar of China lijkt me wel wat.”

Geef een reactie