Bram Bakker_0

‘Ik ben bang dat Cocu De Boer wat zal aandoen’


Psychiater en vrijetijdstheoloog Bram Bakker spreekt zijn zorgen uit over de ogenschijnlijke driehoeksverhouding tussen Bert van Marwijk, Philip Cocu en Frank de Boer. “Ikzelf blink uit in het vertonen van grensoverschrijdend gedrag met patiëntes, maar heb daardoor ook het vermogen ontwikkeld om misbruik van afhankelijkheidsrelaties bij anderen te herkennen”, zo begint de vaak berispte psychiater. “Wat er precies tussen die drie coaches speelt, weet ik niet, maar ik zie wel dat Van Marwijk nog steeds een beangstigend overwicht heeft op zijn oud-assistent-coaches. Philip en Frank doen er echt alles aan om maar de goedkeuring te krijgen van hun grijsharige pater familias Bert Van Marwijk.”

“Ik heb uit betrouwbare bron vernomen, dat Cocu en De Boer hun kampioensschalen, bij wijze van offer, moeten aanbieden aan Van Marwijk. Deze heeft tijdens een van zijn mystieke apodictische verkondigingen geroepen dat degene die hem als eerst vijf kampioensschalen offert voor in de eeuwigheid zijn persoonlijke assistent zal zijn”, zo gaat de vrijetijdstheoloog verder. “Ik zie opvallend veel parallellen met het verhaal van Kaïn en Abel (Genesis 4:1-10, red.). Ik ben dus erg bang dat Cocu De Boer wat zal aandoen, mogen de Amsterdammers de topper van vandaag winnen.”

Geef een reactie