dembele

Dembéléplaag teistert Tottenham Hotspur


Momenteel heeft Tottenham Hotspur te kampen met een ware Dembéléplaag. Maar liefst twee huidige spelers – en één toekomstige speler – van ‘de Spurs’ heten Dembélé van achteren. Wie denkt dat het louter toeval is, heeft het mis. Niemand minder dan Piet de Visser, de man die onder meer Kezman, Gomez, Alex, Farfán en Leonardo heeft ontdekt, is verantwoordelijk voor de grote hoeveelheid Dembélés bij de Engelse voetbalclub. Dat het geen kwade opzet is heeft ook voorzitter Daniel Levy in de gaten.

“Piet heeft een neusje voor talent. Om de zoveel weken worden we wel door hem getipt over een groeibriljantje uit een of andere sloppenwijk. Wij vertrouwen blindelings op het beoordelend vermogen van Piet en daarom mag hij de spelers ook zelf een contract aanbieden. Omdat Piet veel op reis is hebben we eigenlijk alleen contact via de ScoutApp”, zo begint de voorzitter. “Als wij een specifieke speler op het oog hebben dan voer ik dat via de ScoutApp in en dan ziet Piet dat hij achter die speler moet aangaan. Zo is dat ook het geval geweest bij Mousa Dembélé. Ik heb gewoon ‘Dembélé’ ingevoerd en op de ‘Scout now’-knop gedrukt en Piet kreeg een berichtje op zijn senioren GSM binnen en is gelijk achter de speler aangegaan”, zo wijdt Levy uit. “Versie 1.0 had helaas een bug, waardoor het eerste verzoek ook gelijk je enige verzoek is.”

“Piet is al wat ouder en is gewoon niet zo handig met zijn smartphone. Om de bug te verhelpen moet je een patch installeren, maar tot op heden is hem dat nog niet gelukt”, zo gaat Mauricio Pochettino verder. “Door zijn leeftijd is hij nogal vergeetachtig. De notificatie blijft wel afgaan in versie 1.0 en daardoor denkt Piet, bij elke notificatie, dat hij ons weer een Dembélé moet leveren”, zo gaat de trainer van de Engelse club verder. “Vandaar dat ons binnenkort Dembélé nummer drie is gegund”, verzucht Pochettino. “Op zich zijn het allemaal prima spelers, dus ons hoor je niet klagen, maar echt handig met het bekendmaken van de opstelling of de wissels is het niet. Het heeft al vaak tot bittere teleurstelling geleid bij de Dembélés.”

Geef een reactie