Gianni Infantino

‘Infantino draait door met vernieuwing voetbal’


Bestuurders van FIFA hebben met grote verbazing gereageerd op de voorgestelde veranderingen van de nieuwe FIFA-voorzitter, Giannia Infantino. De Zwitser vertelde in een interview op de website van de FIFA over de plannen die hij heeft, maar zijn ideeën kunnen op weinig sympathie rekenen.

Zo staat Infantino open voor technologische veranderingen, maar moet men daarbij niet denken aan videoscheidsrechters en doellijntechnologie. “Compleet achterhaald. Ik stel voor dat we met de FIFA wereldwijd vol inzetten op drones. Als we een stuk of 14 drones boven het veld laten cirkelen, kunnen we elke minieme overtreding zien en direct communiceren. Scheidsrechters zijn dan eigenlijk niet meer nodig. Ook ligt er een plan klaar om elke voetballer te voorzien van een microchip, zodat we hem 24/7 kunnen volgen. We weten dan gelijk of iemand een blessure faket, of hij wel trouw blijft aan zijn vrouw en waar Ronaldinho nou weer uitgaat.”

Infantino ziet daarnaast ruimte voor robot-voetballers. “Op den duur kunnen we toewerken naar een situatie waarbij elk team twee robots mag opstellen. Hopelijk zijn we dan ook af van al die schwalbes en het kinderachtige gemekker om kaarten.” De Zwitser wil misschien zelfs de basisregels van het voetbal aanpassen. “Waarom gebruiken we een perfecte ronde bal die telkens wegrolt of van iemands voet wegstuit? Ik zit momenteel te brainstormen over een dodecaëder (figuur met 12 vijfhoekige vlakken, 20 hoekpunten en 30 ribben, red.). We hebben dan ook veel meer ruimte voor reclame op die vlakken.”

En om voetballers te ontlasten wat betreft de vele blessures die ze oplopen aan de lies, knieën en enkels wil Infantino de tweede helft met de hand afwerken. “Na de rust mag er alleen met de hand worden gespeeld. Wordt er toch met de voet gespeeld, dan is dat ‘voets’ en levert het een gele kaart op. Of misschien wel de nieuwe paarse kaart, daarvoor zijn we nog in conclaaf.”

Geef een reactie