Yaya Sanago hattrick Charlton Athletic

Sanogo geeft verklaring voor plots scoren


Yaya Sanogo lijkt helemaal te zijn opgeleefd bij Charlton Athletic, waarvoor hij zaterdag een hattrick scoorde. De spits werd het afgelopen halfjaar gehuurd door Ajax, maar voor de Amsterdammers kwam de Fransman maar niet tot scoren toe. In een interview met de BBC legde Sanogo uit hoe dat komt.

“Ik kwam als huurling van Arsenal over, dus er waren nogal wat verwachtingen en ik voelde zelf ook de druk. De Boer kwam toen gelijk naar me toe en vertelde me nadrukkelijk: ‘jongen, het enige wat jij moet doen is het veld op gaan en genieten'”, zo vertelt de 23-jarige aanvaller. “Nou, dat heb ik toen maar met volle teugen gedaan. Ik kon gigantisch genieten van die imposante ArenA en ik zette beide oren open om optimaal weg te kunnen dromen bij het gezang van de fans. Elke minuut dat ik op het veld stond keek ik naar de betoverende gezichtjes van de jongste fans in de voorste rijen. Prachtig. En dan het samenspelen met Davy (Klaassen, red.) en Joel (Veltman). Man, wat een vriendelijkheid!”

“Nu bij Charlton is de situatie heel wat anders. Ik was net aangekomen bij de training in Londen of de trainer kwam met grote passen naar me toe. Hij zei dat ik enkel en alleen was gehaald voor de goals en dat hij zo snel mogelijk wilde zien dat ik zou scoren. Nou, dat heb ik volgens mij vanmiddag wel bewezen”, aldus Sanogo, die toch met enige heimwee terugdenkt aan zijn tijd in Amsterdam. “Ik heb vandaag gemerkt dat de fans en de trainer erg blij zijn met mij, maar als ik eerlijk ben vond ik het bij Ajax leuker. Ik zat toen veel lekkerder in mijn vel, omdat ik van De Boer geen enkele druk voelde.”

Geef een reactie