brom

Fanatisme Van den Brom luidt nederlaag AZ in


Ajax heeft het weekend afgesloten met een klinkende 4-1 thuisoverwinning op AZ. De Amsterdammers kwamen vlug op voorsprong door een intikker van Milik op voorzetten van uitgerekend ex-AZ-speler Gudelj. “Ik zag Arek helemaal niet vrijstaan”, zo vertelt Nemanja Gudelj tegen de camera’s van de NOS. “Opeens hoorde ik John (Van Den Brom, red.) ‘Milik vrij! Milik vrij!’ roepen. In mijn ooghoeken zag ik hem inderdaad vrijstaan, en toen was de pass snel gemaakt”, glimlacht de middenvelder.

“Ja, dat was een beetje een ongelukkig moment”, zo gaat de coach van AZ verder. “Je moet weten dat ik een echte vakidioot ben en echt geniet van het instrueren van spelers. Als ik kansen zie, dan wil ik dat gelijk overbrengen. Mijn liefde voor het trainersvak stijgt nog weleens naar mijn hoofd, zoals gisteren gebeurde en dan krijgt mijn fanatisme de overhand. Ik let dan niet meer op de verdeling in teams, maar begin spelers te coachen ongeacht de clubkleuren die ze dragen. Vergeet niet dat ik Nemanja een tijdlang onder mijn hoede heb gehad. Dan is een dergelijk foutje snel gemaakt”, zo gaat de oud-Ajacied verder.

“Na een tijdje hoorde ik John namen van Ajax-spelers roepen en kreeg in de gaten dat hij zowaar mijn spelers zat te coachen. Dat hij de in de war was, was mij gelijk duidelijk, maar ik zag ook dat het spel van Ajax veel frisser en brutaler werd”, zo vertelt Frank de Boer. “Die kerel ziet combinatiemogelijkheden en ruimtes tussen de linies die ik nooit voor mogelijk hield. Op een gegeven moment heb ik Hennie (Spijkerman, red.) aangestoten en zijn we samen aantekeningen gaan maken. Het was bizar maar leerzaam”, zo gaat de Ajax-coach verder. “Vanavond eerst maar eens onze aantekeningen uitwerken.”

Geef een reactie