01-MGL6070

KNVB bestraft Graafschap om volgeplaste klompen


De overwinning tegen SC Cambuur, 27 november vorig jaar, heeft voor De Graafschap een vervelend vervolg gekregen. De KNVB heeft de Gelderse club een boete van 7.500 euro opgelegd, zo is woensdag bekend gemaakt.

Aanleiding voor de geldstraf is het schieten van karbiet, het op het veld gooien van volgeplaste klompen en het gooien met leeg gedronken pakken karnemelk. Ook zou er een steward van Cambuur zijn bespuugd met pruimtabak.

“Wat de spelers gedaan hebben is onvergeeflijk”, zo moppert Jan Vreman. “Ik begrijp best dat er wat karnemelk gedronken wordt na een overwinning – ik ben zelf ook jong geweest – maar gebruik gewoon het toilet en gooi de lege pakken in de kartoncontainer”, zo gaat de trainer verder. “Van het geld dat we nu kwijt zijn aan de KNVB hadden we dit jaar ook de verdedigers een leuke kerstgratificatie willen geven. Dat wordt dus gewoon weer een paar door moeder de vrouw gemaakte kerstsokken”, zo concludeert de huidige trainer van De Graafschap.

Geef een reactie