FIFA

Nieuwe FIFA-voorzitter Infantino nu al corrupt


Gianni Infantino heeft vanmiddag de FIFA-verkiezingen gewonnen. Na een spannende, noodzakelijke tweede stemronde versloeg de Zwitser zijn mede-kandidaten. Naast het voorzitterschap won Infantino 150.000 euro aan smeergeld, kreeg hij uit handen van zijn voorganger Sepp Blatter een gouden steekpenning en werd hem de toegang verschaft tot de privé-mailaccounts van al zijn ambtenaren.

“Infantino is een meer dan waardige opvolger om het wanbeleid van FIFA voort te zetten”, zo sprak Blatter lovend. “Jarenlang werd ik bestempeld als een gladde, achterbakse handelaar, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Infantino mij hierin snel zal gaan overtreffen.”

De 45-jarige Infantino reageerde wat geëmotioneerd en was zichtbaar onder de indruk van de woorden van zijn illustere voorganger. “Ik heb veel van Blatter geleerd. Zijn omkooptactieken hebben mij dan ook zeker geholpen met het verwerven van dit voorzitterschap.”

Geef een reactie