Riechedly Bazoer

FC Zürich: “Wij zijn óók geïnteresseerd in Bazoer, hoor”


FC Zürich heeft met enige ontsteltenis gereageerd op de berichten rondom Bazoer. De talentvolle Ajacied zou begeerd worden door een reeks topclubs, maar Zürich wordt nergens genoemd. Voorzitter Ancillo Canepa vindt het jammer dat zijn club zo weinig aandacht krijgt. “Wij hebben net zo goed interesse in Bazoer, maar daar hoor je de media dan weer niet over.”

In een kort video-interview met het Zwitserse voetbaltijdschrift Zwölf geeft Canepa wel toe dat hij tot voor kort nog nooit van Bazoer had gehoord. “Ik kwam zijn naam zo vaak tegen in mijn RSS-feeds, dat ik besloot wat filmpjes van hem te bekijken op YouTube. Hij ziet eruit als een talentje, dat wij goed kunnen gebruiken.”

Als de journalist Canepa confronteert met het prijskaartje van 30 miljoen euro dat aan Bazoer hangt, begint de Zwitser even te zweten en te stotteren. Om vervolgens hardop na te denken: “Het zóú in principe kunnen, maar dan moeten we wel veertien selectiespelers ontslaan en spelen we elke wedstrijd met maar acht man. Als we dan een rode kaart pakken, zijn we de sjaak. Ook moeten we ons stadion terugverkopen aan de gemeente, kijken of we een subsidie kunnen aanvragen voor donkere werknemers en krijgen onze spelers geen vakantiegeld meer”, aldus Canepa, die positief blijft. “Want als Bazoer dan ook nog genoegen neemt met een minder salaris dan hij nu bij Ajax krijgt, dan zie ik die transfer hélemaal zitten!”

Geef een reactie