Patrick Kluivert

‘Bondscoach Kluivert opsteker voor Nederlands voetbal’


Dat Patrick Kluivert nu officieel bondscoach van Curaçao is, is uitstekend nieuws voor het Nederlandse voetbal, zo schrijft Johan Cruijff. In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf roemt de oud-Ajacied de keuze van Kluivert.

“Na zijn werk als assistent van de nummer 3 op het WK 2014 was hij duidelijk toe aan een stap hogerop. Hij komt nu in een rijtje van illustere voorgangers zoals Ludwig Alberto, Ingemar Pieternella en Etienne Siliee”, zo laat Cruijff optekenen. “We hebben in het verleden wel eens trainers gehad die landen als Zuid-Korea, Australië of de Verenide Arabische Emiraten gingen coachen, maar Curaçao is toch echt van een ander niveau.”

Na het mislopen van kwalifcatie voor het WK 2018, richt Curaçao  zich nu op de Carribean Cup. Alleen zouden alle selectiespelers hebben aangegeven liever lekker op de bank te zitten dan 90 minuten over het veld te moeten rennen.

Geef een reactie