cid192542_BronckhorstWoutersVI01_1180-1

‘Advocaat bestookt Feyenoorders met ongepaste adviezen’


Feyenoord heeft Dick Advocaat bereid gevonden om de technische staf tot in ieder geval het einde van dit seizoen te ondersteunen. Tricky Dick had – naar eigen zeggen – wel oren naar een functie waarin hij te pas en te onpas zijn mening kan geven en waar hij geen enkelijke verantwoordelijkheid zou dragen. De in Den Haag geboren coach eiste wel dat hij rijkelijk betaald zou worden, maar dat gelekt zou worden dat hij alles pro deo zou doen.
Naar verluidt neemt de kleine generaal zijn functie bijzonder serieus, maar wacht Feyenoord nog steeds op het eerste voetbalinhoudelijke advies.

“Dick begint op de meest ongemakkelijke momenten over zijn ervaringen met Laser Aestetic en vraagt mij bijna dagelijks of hij voor mij een vrijblijvend intakegesprek kan regelen”, zo begklaagt Wouters zich. “Ik heb hem in nauwelijks mis te verstane bewoordingen verteld dat er niks mis is met mijn boven gemiddeld brede scheiding”, briest de assistent-coach van Feyenoord. “Toch, jongens?”

“Hij nam mij na een training apart en zei me dat hij veel van zichzelf terug zag in mij”, zo gaat Jens Toornstra verder. “Dat ik dat te horen kreeg van een topcoach deed me heel goed”, zo vertelt hij. “Volgens Dick ben ik zelfs op de toppen van mijn kunnen een vrij matige middenvelder, net als hij dat was. Hij wist mij uit eigen ervaring te vertellen dat – als ik wat doortrapter te werk zou gaan – ik, als zeer beperkte voetballer, later als coach nog best aardig mijn zakken zou kunnen vullen.”

“Mijn eerste vraag aan Dick was hoe ik als hoofdcoach het beste met deze inktzwarte situatie om kan gaan”, zo vult Van Bronckhorst aan. “Dick fluisterde mij toen in dat ik mijzelf moet laten ontslaan, de gouden handdruk zonder enkele schaamte moet incasseren en daarna moet verkassen naar Rusland. Een dergelijk antwoord is niet wat ik verwachtte, maar toegegeven, verleidelijk is het wel”, zo onthult de huidige coach van Feyenoord.

Geef een reactie