Younes

Younes leert veel van Overmars


Amin Younes lijkt eindelijk zijn plek te hebben gevonden bij Ajax en dat komt volgens de rappe vleugelspeler doordat hij veel leert van de Ajax-staf. De kleine Duitser roemt allereerst de inbreng van trainers Frank de Boer en Dennis Bergkamp, maar zegt ook veel te hebben gehad aan de ervaringen van directeur voetbalzaken Marc Overmars, die zelf ooit een begenadigd buitenspeler was.

“Van Overmars heb ik denk ik wel het meest geleerd sinds ik deze zomer bij Ajax speel. Hoe ik een mannetje voorbij moest, hoe ik op het juiste moment de versnelling kies, welke looplijn ik pak als de back opkomt… dat wist ik natuurlijk allemaal al”, zo vertelt Younes. “Maar ik heb dankzij Overmars vooral geleerd bewuster om te gaan met mijn geld. Ik hou nu nauwlettend mijn cashflow-ratio in de gaten en hou in Excel bij waar mijn verborgen kosten zitten. Ik check regelmatig mijn chartale, maar ook girale geld en heb sinds vorige maand een accountant in de arm genomen. Sinds ik met Overmars sprak heb ik echt heel weinig uitgegeven, terwijl het geld maar binnen blijft stromen. Wat een luxe!”, aldus Younes.

Geef een reactie