Memphis Depay

Ouders balen van babynaam ‘Memphis’


Verschillende ouders in het land hebben spijt van hun keuze om hun zoontje Memphis te noemen. De slechte vorm van de gelijknamige Manchester United-voetballer heeft ertoe geleid dat diverse ouders al hebben overwogen om hun kind anders te noemen.

Zoals elk jaar brengt de Sociale Verzekeringsbank aan het begin van het jaar een overzicht uit met de populairste kindernamen. Hieruit blijkt dat in 2014 de naam ‘Memphis’ veertien keer aan een pasgeboren jongetje is gegeven. In 2015 was dit aantal, mede door het goede optreden van Memphis op het WK in Brazilië, gestegen naar dertig baby’s die zo in het geboorteregister werden vermeld.

Maar nu lijkt de spijt te zijn ingetreden. De voetballer Memphis die in 2014 van PSV naar Manchester United verkaste, maakte in het begin nog enige indruk, maar al snel belandde hij op de bank. Jonge ouders die hun telg naar de aanvaller vernoemden, balen daar nu van. “Ik zei nog tegen mijn vrouw, waarom doen we niet gewoon ‘Louis’? Ik had haar immers bezwangerd met wat wij hier thuis de ‘gouden pik’ noemen. Maar goed, achteraf gezien was die naam natuurlijk ook geen succes”, aldus een hevig teleurgestelde Pim van Lunteren tegenover NieuwsKokmeijer.nl.

Ook Willem Den Fluisteraar heeft er spijt van dat hij zijn zoon Memphis noemde. “Het valt me gewoon van hem (de voetballer Memphis, red.) tegen. Wij vernoemen onze zoon naar hém, dus dan mag hij daar toch wel wat voor terugdoen? Ik vind het gewoon arrogant van hem!” Willem en zijn vrouw overwegen nu om de naam van hun zoon Memphis te veranderen. “Die voetballer heette ooit Depay, dus in feite is die naam nu vrij. Al klinkt het wel een beetje raar en zweverig, in combinatie met onze achternaam…”

In 2014 was er ook één familie die hun pasgeboren zoon Memphiss noemde, met dubbel s op het eind. “Ja, dat was helemaal kut. Daar hadden we gelijk al spijt van”, zo was hun korte reactie.

memphis_2014

memphis_2015

Geef een reactie