Zweven bij de Zweef

Grote clubs volgen amateurvoetbalster uit Nijverdal


Het is weer dringen bij de hekken van RKSV De Zweef uit Nijverdal als het Dames 2 zich opmaakt voor een ouderwetse bekerwedstrijd tegen Blauw Wit’66 uit Holten. Vele toeschouwers zijn gekomen om hun favoriete streekclub naar de overwinning te juichen, maar enkele toeschouwers zijn er op ook vanwege hun professionele achtergrond. Scouts van onder anderen Ajax, Feyenoord, en Borussia Dortmund zijn er om te kijken naar verdedigster, Lyan Ronhaar. Deze blonde verdedigster staat nu al een tijdje in de belangstelling van grote clubs, maar niet specifiek vanwege haar spel.

In gebrekkig Engels maakt Waldemar Wrobel, scout van Borussia Dortmund, ons duidelijk waarom: “Ze kan nauwelijks overweg met de bal, maar ze is gewoon zo bloedje mooi. Alleen al door die lange benen zou ik haar een meerjarig contract aan willen bieden.” Collega scout Massimo Mariotti valt Waldemar lachend bij: “Dit is het enige wat damesvoetbal nou zo aantrekkelijk maakt. De meeste kunnen echt niet voetballen, maar in elk team zit wel een visueel pareltje. En dan maak ik graag van mijn werk mijn hobby!”

Ook de scouts van Ajax en Feyenoord zijn naar Nijverdal gekomen met hetzelfde oppervlakkige doel voor ogen. “Normaal scout ik alleen bij wedstrijden van de heren, of stuur ik iemand”, begint Jasper van Leeuwen, manager jeugdscouting Ajax, “maar nu had ik een goeie tip gehad over een speelster van De Zweef van mijn dochter. Zij volgt Lyan al een tijdje op Instagram, en die foto’s logen er niet om! Ik heb de eerst mogelijke gelegenheid om Lyan te zien spelen aangegrepen, en ik ben zeker niet teleurgesteld. Wel jammer dat ze nu al verantwoordelijk is voor drie tegendoelpunten”.

Geef een reactie