03822b17b1b888dc4426a5a542afa037

Rigoreuze besluiten moeten Chelsea redden


Dat Chelsea in een vormcrisis verkeert moge duidelijk zijn. Nieuw is dat het aantrekken van nieuwe spelers niet langer de aanpak van voorkeur lijkt te zijn.  Daarom heeft Hiddink, ondanks geloof in eigen kunnen, de hulp ingeschakeld van twee experts.

Allereerst is daar big-data-analist Tijs Rokers, die eerder samenwerkte met FC Twente en AZ. Rokers helpt voetbalclubs beslissingen te nemen met betrekking tot selectie en tactiek op basis van een statistische analyse van zeer grote data-sets. Rokers analyseerde de afgelopen seizoenshelft de wedstrijden van de Londenaren. “Daaruit blijkt dat ze vooral punten laten liggen in de wedstrijden die we verliezen. Minder verliezen vergroot de kans om hoog te eindigen significant”, aldus de data-analist.

Ook Raymond Verheijen, de inspanningsfysioloog die eerder samenwerkte met Hiddink bij het Russische en Zuid Koreaanse nationale elftal, werd gevraagd mee te kijken bij wedstrijden en trainingen. “Daarbij bleek vrij duidelijk dat blessures een negatieve invloed hebben op de prestaties. Die kun je dus beter achterwege laten voortaan”, zo concludeerde hij.

De methoden van beide experts zijn controversieel. Zo werkte Rokers eerder voor FC Twente dat nu toch enigszins in puin ligt. De Tukkers hebben zijn bevindingen over nederlagen inmiddels naast hen neergelegd.

Geef een reactie