jari6

Michel van Egmond komt met nieuwe biografie ‘Jari’


Jari Litmanen heeft aan Michel van Egmond, auteur van mega-bestseller ‘Gijp’ en het alom geprezen ‘Kieft’, zijn verhaal gedaan over het leven buiten het veld. ‘Jari’ is een intiem portret geworden van een meer dan unieke persoonlijkheid. Het boek besteedt aandacht aan zijn gelukkige jeugd, zijn perfecte huwelijk en zijn simpele levensvisie.

Ook zullen er weinig omvattende anekdotes te lezen zijn over de keren dat hij het bijna aan de stok kreeg met teamgenoot Edgar Davids (Litmanen vergat hem eens gezondheid te wensen na een niesbui, red.) en zijn toenmalige Ajax-trainer (Litmanen tutoyeerde Louis van Gaal in een moment van onoplettendheid, red.). Ook de keer dat ‘de man van glas’ overwoog een biertje te gaan drinken met zijn teamgenoten na het winnen van de Champions League zal uitgebreid aan bod komen.

In het laatste hoofdstuk genaamd ‘Fin’ zal de voetballer terugkeren naar zijn geboortestreek en zullen familieleden uitvoerig uit de doeken doen wat Litmanens relatieve bekendheid teweeg heeft gebracht in het Finse Lahti.

Bevriende proeflezers zijn unaniem enthousiast:

‘Je kan zien dat Michel nu wél echt geïnteresseerd was’ – Wim Kieft
‘Melisa heeft het in een paar rukken uitgelezen’ – Andy van der Meyde
‘Joh, het boek is écht heerlijk om bij in slaap te vallen’ – René van der Gijp
‘Nee, ik heb dat boek niet gelezen en ik heb ook helemaal geen tijd voor dit soort onzin’ – Louis van Gaal

De nieuwe biografie van Michel van Egmond zal binnenkort te verkrijgen zijn in de betere boekhandels.

 

jari5
foto: afdb.nl – oscar

Geef een reactie