0136928223300000

Cocu wil onbeschaafde revolutie ontketenen


Door het overwinteren van PSV in de Champions League zijn de internationale successen van de Eindhovense club niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Tegenover een groep van Spaanse sportjournalisten doet Philip Cocu uit de doeken wat zijn langetermijnplannen zijn voor de club uit Brabant.

“Vanaf het begin van mijn trainersloopbaan heb ik het verwijt gekregen een slappe zak te zijn. Dat verwijt maakte mijn ex-vrouw mij ook regelmatig en we weten allemaal hoe dat is afgelopen”, zo vertelt de trainer openhartig. “Voor aanvang van dit seizoen heb ik het roer dan ook drastisch omgegooid. Zoals we al kunnen opmaken uit de verschillende socialmedia-kanalen is de beschaafde omgang niet meer van deze tijd. Het is nu zaak dat wij op het veld ook meegaan met de hedendaagse ontwikkelingen. Beschaving doet het team vertrutten en verdrijft de scherpte uit het team”, zo stelt de Eindhovense coach.

“Ik heb dit seizoen ‘Philips onbeschaafde revolutie’ in gang gezet. Ik zoek nu bewust de fysieke en mentale grenzen op van de spelers, en ga daar ver overheen. Ziekte wordt bijvoorbeeld niet meer gehonoreerd. Als je hoge koorts hebt, dan mag je best een keer je neus snuiten, maar je wordt gewoon geacht op de toppen van je kunnen te presteren tijdens de trainingen en de wedstrijden. Ik heb de spelersgroep – voor negatieve discriminatie-doeleinden – opgedeeld op basis van etniciteit en heb, bijvoorbeeld, de gezamenlijke lunch afgeschaft. Als eerst gaan de West-Europeanen lunchen. Zodra deze jongens net meer dan genoeg hebben gegeten en er blijft nog wat liggen, dan mogen de jongens uit Zuid-Amerika eten. Als de lunch dan ten einde loopt dan mogen de negroïde spelers afruimen en afwassen”, zo heeft de in Eindhoven geboren coach bepaald.

“Na de training wordt er wel weer gezamenlijk gedoucht. Niet voor de gezelligheid maar om de mentale weerbaarheid van onze eerste keeper (Jeroen Zoet, red.) te vergroten. Laat ik het zo zeggen, er zal genoeg gelachen en gewezen worden”, zo stelt de succestrainer.

Geef een reactie