fakkel-607x280

FC Twente overwintert in Eredivisie


Alle financiële perikelen ten spijt weet FC Twente zich dit seizoen wederom verzekerd van een tweede seizoenshelft op het hoogste niveau.

De Enschedeërs gaan wel de koude wintermaanden tegemoet zonder eigen stadion. Als onderdeel van het reddingsplan van de gemeente doet de club afstand van de Grolsch Veste, dat tevens omgedoopt zal worden tot het Schultenbräu Stadion.

“We leven nu van dag tot dag”, stelt Rene Hake, blijkbaar de coach van de Tukkers. “Dat we spelers moeten verkopen om de stadionhuur te kunnen betalen past prima in deze visie. Ons eerste doel is weer een eigen stadion. Wedstrijden winnen komt later wel.”

Om de financiële positie van de club te versterken klinken er binnen de club geluiden om het eerste elftal te laten fuseren met het vrouwenelftal van FC Twente. Zodoende zou de club kosten kunnen besparen zonder aan niveau in te boeten, door spelers van het kaliber Jerson Cabral of Jari Oosterwijk te vervangen door hun vrouwelijke evenknie.

Twente plaatst zich met de overwintering in een illuster rijtje van slechts 18 clubs die zich ook staande wisten te houden op vaderlands hoogste niveau.

Geef een reactie