memphis

Memphis voortaan Khalid Denkatsu


Memphis wil voortaan met zijn boeddhistische naam Khalid Denkatsu (wat ‘de bliksemsnelle onsterfelijke’ betekent, red.) aangesproken worden. Hij deed de opvallende uitspraak – getooid met hoofdtelefoon – tijdens een moment met de pers na de verloren thuiswedstrijd tegen Norwich City. Hij kwam tot deze bijzondere conclusie na een proces van – naar eigen zeggen – diep spirituele ontwaking. “Op het moment dat ik mijn Louis Vuitton-sjaal bijna in een plas liet vallen, en mij een hoedje schrok, realiseerde ik me dat ik te veel waarde hechtte aan de wereldse materiĆ«le zaken”, verklaart Depay. “Ik kon niet langer leven met de staat waarin mijn geest verkeerde, en heb mij toen verdiept in de overlevering van het Tibetaans boeddhisme”, zo gaat de nummer zeven van Manchester United verder. “Ik heb niet lang daarna een spirituele reis door India gemaakt via Google Streetview en wat ik daar allemaal zag heeft mij voorgoed veranderd. Wat mij het meest geraakt heeft zijn de kinderen die in merkloze kleding rondliepen”, zo vertelt de geboren Moordrechtenaar zichtbaar aangedaan. Toen de aanwezige journalisten naar zijn nieuwe hoofdtelefoon vroegen kwam Depay met een verrassend antwoord. “Ik heb gelezen dat boeddhisten rust vinden in het eindeloos harken van hun met kiezelsteentjes bezaaide tuinen. Ik hark mijn tuin nu ook meer dan regelmatig. De klank van de ijzeren harktanden, die over mijn tegels schrapen, heb ik opgenomen. Het overstemt jullie gewauwel en dat geeft mij dan weer rust”, zo besluit Depay.

Geef een reactie