Keezen

Ajax-talent Van de Beek mikpunt van spot bij keezen


Donny van de Beek heeft het momenteel zwaar te verduren in de A-selectie van Ajax. Het 18-jarige talent werd het mikpunt van spot, nadat hij urenlang in de veronderstelling was dat het onder teamgenoten populaire spelletje ‘keezen’ een seksuele connotatie had.

In een interview met het Parool vertelt Johnny Heitinga dat het misverstand begon toen hij aan Van de Beek vroeg of die zin had in een potje keezen, een onder Ajacieden populair bordspel. Denkend dat het om ‘kezen’ – een synoniem voor geslachtsgemeenschap – ging, stamelde Van de Beek timide dat hij even geen zin had. Daar liet de geroutineerde verdediger het niet bij zitten en Heitinga vroeg dan ook door. “Waarom niet? Iedereen doet het, man! Wil je erbij horen of niet?”, zo herbeleeft de oud-international het verwarrende moment.

Uiteindelijk ging Van de Beek overstag, maar niet voordat hij bekendmaakte zich ‘eerst even klaar te maken’. Terwijl Heitinga, Klaassen en Van der Hoorn al aan tafel zaten en de kaarten hadden geschud, kwam Van de Beek binnen in een weinig verhullend niemendalletje, zijn haren strak in de gel en voorzien van een lekker luchtje. “Nou, vooruit dan maar, ik ben er klaar voor”, zo zou Van de Beek toen gestameld hebben.

Geef een reactie