derzakarian

Sigþórsson en Sanogo inzet van pesterij


Sigþórsson en Sanogo blijken inzet te zijn geweest van een grootschalige pesterij waarvan Frank de Boer, Michel der Zakarian en Arsène Wenger de hoofdrolspelers zijn.

“Frank de Boer en ik hebben sinds onze ontmoeting bij het Amsterdam Tournament 2012 goed contact”, zo vertelt Michel Der Zakarian. “Toen Frank hoorde dat ik naarstig op zoek was naar een goede spits, kon hij mij Sigþórsson van harte aanbevelen. De overlegde cijfers waren niet heel overtuigend, maar Frank verzekerde mij ervan dat Kolbeinn nog een flinke groei zou kunnen doormaken als ik voor de juiste begeleiding zou zorgen. Laat ik het politiek correct verwoorden. Kolbeinn is gewoon een lui stuk vreten gebleken”, foetert de hoofdcoach van FC Nantes.

“Toen ik tijdens zijn eerste werkdag het woord ‘training’ liet vallen gutste het zweet al over zijn voorhoofd. Het was mij gelijk al duidelijk dat Frank mij flink genaaid heeft. Toen ik verhaal wilde halen, bleef Frank volhouden dat hij zich van geen kwaad bewust was. Ik voelde mij behoorlijk in mijn kruis getast”, zo onthult de Frans-Armeense coach. “Ik wist dat Arsène (Wenger, red.) ook een appeltje te schillen had met Frank, want deze heeft in het verleden een streek uitgehaald om Bergkamp in te lijven, terwijl Arsène al in verregaande onderhandelingen met hem was over toetreding tot zijn technische staf”, zo vertelt Der Zakarian. “Ik heb Arsène niet lang daarna gebeld, of wij Frank niet eens een hak konden zetten.”

“Arsène wilde van Sanogo af, omdat deze jongen motorisch zo beperkt is dat hij zelfs tijdens dode spelmomenten over zijn eigen benen struikelt. Hij heeft Sanogo toen door een bevriende zaakwaarnemer laten aanprijzen bij Ajax”, vertelt de coach van FC Nantes met een grote glimlach. “Frank is er met open ogen ingetuind. Van een permanente overgang is het uiteindelijk niet gekomen, maar Ajax betaalt Arsenal maandelijks een klein vermogen om gebruik te mogen maken van dit voetbalpareltje”, grinnikt Der Zakarian.

Geef een reactie